ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

TENCUIALA DECORATIVA SILICATICA EMEX

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitații
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Produs fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Tencuiala Decorativa Silicatica “Emex” este un produs profesional pe baza de silicat de potasiu, pigmenti si aditivi, cu adaos de cuart si granule de marmura, destinat finisarii decorative superioare a tencuielilor, cu aspect final striat, mat.
Are o aderenta exceptionala, rezistenta si duritate foarte mari si nu permite murdariei sa adere la suport. Contine substante biocide, ce asigura o mare rezistenta la fungi si mucegaiuri.

Este folosita cu precadere la restaurari de cladiri si monumente.

Se fabrica in orice nuanta a cartelei de culori, dar colorarea se poate face doar industrial. Nu se vor folosi paste de nuantare, indiferent de provenienta, acestea fiind total contraindicate si cu comportamente imprevizibile in timp.

Caracteristici principale:

Tencuiala silicatica de ultima generatie
  • Aderenta excelenta la suport;
  • Putere mare de penetrare;
  • Protectie la murdarire;
  • Lavabilitate excelenta;
  • Duritate foarte mare;
  • Rezistenta mare la factori de mediu;
  • Rezistenta la socuri, zgariere, uzura;
  • Rezistenta la variatii de temperatura;
  • Rezistenta la fungi, mucegaiuri si bacterii.

Detalii de utilizare

Tencuiala Decorativa Silicatica “Emex” este folosita cu precadere la restaurari de cladiri si monumente, dar este utilizata deasemeni si pentru protejarea si acoperirea cu o textura zgariata a suprafetelor exterioare ale cladirilor civile si industriale, noi sau vechi. Este un produs cu caracteristici superioare, dar foarte pretentios la aplicare si la gradul de pregatire al suportului, cat si la substrat in general. Aplicarea se va face doar cu personal instruit si, preferabil cu experienta, in aplicarea acestui tip de tencuiala.


Atentie la folosireDesi este un produs cu proprietati excelente, are dezavantajul unei aplicari foarte restrictive. Astfel, Tencuiala Decorativa Silicatica “Emex” nu se va aplica pe urmatoarele tipuri de suport: placi de gips-carton, tencuieli de ipsos sau var, straturi vechi de vopsea bogata in rasina, materiale sintetice si rasini, vopsele acrilice, vopsele cu clei sau cazeina, vopsele alchidice, lacuri, vopsele de ulei, suprafete moi si elastice, s.a.


Produsul poate fi folosit cu rezultate foarte bune doar pentru acoperirea suprafetelor din beton, zidarie, tencuieli de ciment, tencuieli vechi compacte si rezistente, gleturi minerale cimentice, conglomerate minerale absorbante de orice tip, zugraveli vechi de natura minerala, uscate, compacte si absorbante.

Pregatirea suportului este o operatiune careia trebuie sa i se acorde o maxima atentie, acest produs fiind foarte sensibil atat la materialul substratului, cat si fata de orice contaminant. Se va urmari respectarea, cel putin, a urmatorilor pasi:

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica.

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - tixotrop, granulat
Densitate gr/cmc 2,00 ± 0,1
Putere de acoperire Nr. straturi 1
pH - 7 - 9
Consum specific g/mp/strat 1,8 - 3,8
Pelicula
Aspect   Structurat
Timp mediu de uscare ore 24
Uscare in profunzime ore 72
Rezistenta la ceata salina 720 ore fara modificari
Rezistenta la UV 30 zile fara modificari cromatice

Solicitati informatii despre
Tencuiala Decorativa
Silicatica “Emex”

Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea